Er komen 13 juli een hoop goede speerwerpers richting Heusden-Zolder. Europees kampioen Vitezslav Vesely is de grootste naam die de organisatie aan de deelnemerslijst van het speerwerpen bij de mannen heeft toegevoegd. De 30-jarige Tsjech, die als trainer wereldrecordhouder Jan Zelezny heeft, staat op dit moment tweede op de wereldranglijst van 2013 met een worp van 87m58 en dat is slechts twee centimeter minder dan de lijstaanvoerder Tero Pitkämäki. Naast de Tsjech zakken vrijdagavond ook  Guillermo Martinez en Roman Avramenko af naar het Stadion De Veen. Martinez staat op dit moment op een vijfde plaats op de werelranglijst met een worp van 85m59 en hij was op het WK in Daegu goed voor brons. Avramenko is de zilvermedaillewinnaar van de Universiade in China.

Timothy Herman - Foto: Jasper Jacobs
Timothy Herman heeft het geluk om in zo’n sterk deelnemersveld aan te kunnen treden. – Foto: Jasper Jacobs
Ainars Kovals zal op zaterdag 13 juli ook meedingen voor de hoofdprijzen. De vice-olympische kampioen van Peking in 2008 was ooit al goed voor 86m64. Naast deze 4 toppers, doen ook enkele Belgen mee, waaronder Belgische kampioen Timothy Herman. De atleet van Meetjesland gaat voor een seizoensbeste en wie weet sneuvelt zijn persoonlijk record van 78m98 wel.