Pretoria, 14 februari 2013: Valentijnsdag. In een chique villawijk schiet de andersvalide Olympische atleet Oscar Pistorius met vier kogels zijn vriendin Reeva Steenkamp dood. Het fotomodel zit op dat ogenblik in de toiletruimte van Pistorius zijn badkamer. Volgens Pistorius was het een ongeluk en heeft hij geschoten uit wettige zelfverdediging omdat hij dacht dat er een inbreker het huis was binnengeslopen. Volgens de openbare aanklager heeft de ‘Blade Runner’ zijn vriendin opzettelijk vermoord, na een ruzie eerder die avond.

Een superatleet, een doodgeschoten fotomodel en duistere omstandigheden: het is nu al zeker dat het proces tegen Oscar Pistorius dé rechtszaak van het najaar zal worden. Op dinsdag 4 juni 2013 moet Pistorius zich alvast bij de rechtbank melden.

Telefacts Zomer reconstrueert wat er precies is gebeurd op die fatale veertiende februari, vier maanden geleden. Het huis van Oscar Pistorius is tot in de kleinste details nagebouwd en twee van de beste strafpleiters van Zuid-Afrika overlopen samen met experten de details uit het gerechtelijk onderzoek.

Kon Pistorius zien of zijn vriendin naast hem in bed lag of niet? Hadden de twee inderdaad ruzie gemaakt zoals een buurman verklaarde? Of stond die man te ver om het te horen? Had Pistorius zijn protheses niet aan (zoals hij beweert) en valt dat af te leiden uit het ballistisch onderzoek van de kogelinslagen? En klopt het dat er sms’jes  werden gewist uit de telefoons van zowel Reeva als Oscar Pistorius?

Je ontdekt alles over hét moordproces van het najaar, dinsdag 4 juni 2013 om 21.45 uur in Telefacts Zomer bij VTM.