Al vrij vroeg op het programma op de IFAM outdoor (17u30) staat de 400m horden. Dat wil alleszins niet zeggen dat er niets te beleven valt, integendeel. Belgisch’ beste 400m-hordeloper Michael Bultheel komt in actie en hij krijgt concurrentie van andere toppers als kersvers Vlaams kampioen Stef Vanhaeren, Tim Rummens en nog een pak buitenlanders met LJ Van Zyl als ronduit bekendste naam. Na een periode in Australië te verbleven hebben, loopt de West-Vlaming zaterdag nog maar zijn tweede wedstrijd op eigen bodem. De wedstrijd komt voor hem waarschijnlijk wel nog te vroeg, toch zijn toptijden en eventueel de WK-limiet voor Moskou die 49″43 bedraagt, niet uitgesloten. Wij stelden de 26-jarige hordeloper enkele vraagjes.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

“De winter is voor mij vrij zwaar geweest omwille van opnieuw de combinatie voltijds assistentschap in het ziekenhuis en trainen, maar begin maart ben ik dan opnieuw naar Australië getrokken om daar in goede omstandigheden te trainen. De voorbereiding ginds verliep -na een paar eerste voorzichtig weken – prima en ik heb de meeste trainingen gelukkig probleemloos kunnen afwerken.”

 Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

“Te Australië heb ik naast trainingen ook een aantal wedstrijden gelopen, dit vooral als soort waardemeter en om onmiddellijk een zicht te hebben op waar de werkpuntjes liggen, gezien er op 400m horden indoor weinig te beleven valt. Hiervan was ik vrij tevreden, allen in een tijd van 51 seconden, met als beste 51’1 in Melbourne.  De eerste wedstrijd op het thuisfront was de interclub die in moeilijke omstandigheden afgewerkt werden. Ik was dan ook aangenaam verrast van mijn tijd die 51’0 bedroeg.”

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

“De vorm is komende maar op de 400m horden niet altijd een garantie voor een snelle tijd, vele factoren spelen mee tijdens een wedstrijd. Als de omstandigheden goed zijn en ik geen al te grote fouten maak (iets wat sowieso nog gebeurt in de eerste wedstrijden) zou ik toch in staat moeten zijn om een lage 50 seconden of in het allerbeste geval een hoge 49’er te lopen…”

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

 

IFAM