Berings opende het seizoen op de interclub met 13"09, maar was daar zelf nog niet tevreden mee - Foto: Jasper Jacobs
Berings opende het seizoen op de interclub met 13″09, maar was daar zelf nog niet tevreden mee – Foto: Jasper Jacobs

 

Zaterdag aanstaande verzamelt het kruim van de nationale en internationale atletiek in Oordegem. De vierde editie van de IFAM wordt er één om duimen en vingers bij af te likken. Posterlady van dienst is Eline Berings, ex-Europees en maar liefst tienvoudig Belgisch Kampioene. Berings werd op het laatste EK indoor in Göteborg overigens nog zesde in de finale van de 60mH. Op de IFAM richt de studente psychologie haar pijlen op de 100mH. Met een persoonlijke beste van 12″94 staat Berings al snelste dame aan de start. Ze mag evenwel tegenstand verwachten van de Finse Nooralotta Neziri (PR 13″10) en de Nederlandse Sharona Bakker (PR 13″14). Wij stelden Berings naar aanloop van zaterdag enkele vragen.

 

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

Eigenlijk geweldig! Na een super goede winter, heb ik goed kunnen doorwerken met een heel succesvolle stage in Tenerife. Helaas werd ik op het einde van die stage ziek (zware keelontsteking), waar ik toch wel even last van heb gehad. Het ziek zijn, slechte weer en vermoeidheid door de heel zware trainingen hebben even wat roet in het eten gegooid, maar ik begin stilaan weer fris te worden en ben klaar voor de zomer. Ik kijk enorm uit naar de IFAM!

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

Ik heb deze zomer alleen nog maar gelopen op de interclub. Daar haalde ik weliswaar het maximum van de punten binnen voor mijn club OLSE, maar zelf presteerde ik maar matig, vond ik (Berings liep in die race 12″09, nvdr). Die wedstrijd kwam allicht nog te vroeg en de omstandigheden waren ook niet echt goed voor topprestaties.

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

De vorm is vrij ok nu, maar op de supervorm is het nog even wachten. Daarvoor zal ik nog even geduld moeten hebben tot de stukjes van de puzzel helemaal samen vallen. Toch verwacht ik zaterdag een mooie prestatie en ga ik in elk geval genieten van de wedstrijd. Ik heb heel goed getraind en ben klaar voor een mooi seizoen en wil dan ook goed beginnen!! Tijden zijn moeilijk om in te schatten, maar ik ga alleszins voluit voor een topprestatie.

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

IFAM