Foto: rotterdam.info
Foto: rotterdam.info

Tenminste zes lopers moeten in staat zijn het parcoursrecord van de marathon van Rotterdam aan te scherpen.

Dat zegt directeur Mario Kadiks van het hardloopevenemtent dat op zondag 14 april wordt gehouden.

“Onze missie is dit jaar een verbetering van het parcoursrecord van 2.04.27 en wellicht zit er zelfs een tijd in van 2.03.”

De atleten op wie hij doelt zijn de Ethiopiërs Berhanu Shiferaw, Getu Feleke, Bazu Worku en Tilahun Regassa en de Kenianen Wilson Chebet en Sammy Kitwara.

De negentienjarige Shiferaw heeft van die zes de beste tijd achter zijn naam, hij liep in januari de marathon van Dubai in 2.04.48.

Feleke, vorig jaar tweede in Rotterdam, liep al eens 2.04.50. Chebet won in 2011 op de Coolsingel.

Het parcoursrecord van 2.04.27 staat op naam van de Kenianen Duncan Kibet en James Kwambai, die in 2009 in dezelfde tijd over de finish kwamen.

”Met dit sterke én brede deelnemersveld kunnen we onze status als internationale topmarathon verstevigen. We hebben een naam hoog te houden”, aldus Kadiks.

Op de wereldranglijst van snelste marathonsteden, samengesteld op basis van het gemiddelde van de beste tien tijden, neemt Rotterdam met 2.04.54 de tweede plaats in.

Koploper is Berlijn (2.04.37). In de Duitse hoofdstad liep de Keniaan Patrick Makau in 2011 het huidige officiële wereldrecord van 2.03.38.

Bron: Nusport.nl