“Uiteraard vind ik het jammer dat de olympisch kampioene van Peking beslist om te stoppen met topsport. Maar ik kan alleen maar respect opbrengen voor haar beslissing en de manier waarop ze die neemt. Tia heeft in haar carrière de top bereikt en kan dus met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Ik heb als sportliefhebber de vele hoogtepunten uit haar sportloopbaan intens beleefd en wil haar daar uitdrukkelijk voor danken. Tia is en blijft voor altijd een absolute topper”, verduidelijkte Philippe Muyters.

Foto: Unionbelge
“Ik kan alleen maar respect opbrengen voor de beslissing van Tia en haar danken voor de prachtige prestaties en de voorbeeldrol die ze jarenlang vervuld heeft”, zegt de Vlaamse minister van Sport. – Foto: Union Belge

Maar ook naast de baan was Hellebaut een voorbeeld voor velen. “Tia heeft een ongelofelijk doorzettingsvermogen en heeft het, zeker in het begin van haar loopbaan, vaak moeilijk gehad. Ze is ook als jonge moeder een voorbeeld voor velen. Haar persoonlijkheid, de manier waarop ze met tegenslag én succes kan omgaan…

Lees verder op sport.be