Nafissatou Thiam heeft van de Europese atletiekfederatie AEA een wildcard gekregen om deel te nemen aan het EK indoor in het Zweedse Göteborg (1-3 maart).

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

De 18-jarige atlete uit Namen verbeterde op 3 februari op het BK meerkampen in Gent het wereldrecord vijfkamp voor junioren, dat in handen was van de Zweedse Carolina Kluft, geen kleine naam in de atletiekwerled. Met haar 4.558 punten heeft ze voorlopig de zesde beste prestatie van het jaar achter haar naam. Het leverde haar nu dus een ticket op voor het EK, waar vijftien atletes strijden om de titel.

“Dit is een eer en goed voor haar ontwikkeling”, reageert haar trainer Roger Lespagnard op de website van Le Soir. “Ze zal zich kunnen meten met de besten en dat kan alleen goed zijn. Wij hebben er net een stage van tien dagen in Portugal opzitten, waar we vooral op techniek en spieropbouw hebben gewerkt. Nafi kan haar record in Göteborg opnieuw verbeteren en misschien kan ze zelf boven de 4.600 punten gaan. Vooral op de 60 meter horden en in hoogspringen is er nog veel verbetering mogelijk.”