Home » Nieuws » Nationaal » Anne Zagré gaat tegen de grond en strandt in halve finales
Foto: Filip Bossuyt

Anne Zagré gaat tegen de grond en strandt in halve finales

Anne Zagré heeft de halve finales van de 100 meter horden in Doha niet overleefd. Ze struikelde over de laatste horde, maar finishte alsnog als vijfde. Alleen de top twee van elke halve finale stootte rechtstreeks door.

Zagré trad aan in de derde van drie halve finales. Haar start was niet even flitsend als in de reeksen, maar Zagré liep daarna een sterke wedstrijd en kwam beetje bij beetje terug. Tegen de Nigeriaanse Tobi Amusan en de Amerikaanse Janeek Brown was net als in de reeksen niets tegen te beginnen. Met de nummers drie en vier kon Zagré wel knap meestrijden voor een snelle tijd in de hoop opgevist te worden voor de finale. Ze botste echter vol op de laatste horden en dook nog net over de finish alvorens zwaar tegen de grond te gaan. Onze landgenote werd ondanks die flinke smak op de piste nog knap vijfde in haar reeks alvorens ze gediskwalificeerd werd.