In het Spaanse Madrid streden de masters de voorbije week om de Europese titels. Heel wat oudere Belgische atleten tekenden present, en dat leverde in totaal 15 medailles op. Zeven daarvan zijn in het goud, waardoor ons land op een knappe 13de plaats eindigt in het klassement, net voor Nederland.

Een internationaal toernooi voor de masters betekent vooral heel veel medailles uitdelen, liefst 1341 om precies te zijn. Petrus Verdonck was de eerste Belg die een Europese titel wist te bemachtigen. In het kogelstoten toonde hij zich de beste bij de leeftijdscategorie M85 met een afstand van 10m33.

Nog in die categorie kwam Henri Lenoir als eerste over de finish op de 60m. Lenoir nam daarmee nog geen genoegen. Ook in de 200m snelde hij over de eindstreep. Met een chrono van 37″68 mocht hij even later op het podium zijn tweede gouden medaille in ontvangst nemen. Verder was er bij de mannen ook nog een Europese kampioen in het bijgevoegde veldlopen. Enkele dagen na zijn verjaardag mocht Ronny Fillée bij de M40 zegevieren na vijf kilometer crossen.

De vrouwen deden zeker niet onder in het sportcomplex van Madrid. Het is Joannes Claire die bij de W70 voor een dubbele gouden medaille zorgde. Ze toonde zich met een tijd van 1’38″43 de sterkste op de 400m. Daarnaast nam ze ook de vijfkamp met succes voor haar rekening. Margareth Tomanek tenslotte kwam in het discuswerpen bij de categorie W65 tot 26m11. Die afstand was voldoende om op het hoogste schavotje te mogen plaatsnemen.

Daarnaast wist de Belgische delegatie ook nog vijf zilveren en drie bronzen medailles binnen te rijven. Een geslaagd toernooi dus voor de nationale masters die het winterseizoen nu kunnen afsluiten. Alle resultaten van het voorbije EK indoor voor masters kan u raadplegen via deze link.