Dinsdagavond maakten een resem Belgen hun opwachting in het Noord-Franse Liévin. Geen van hen wist een kwalificatie voor het WK in Birmingham af te dwingen, maar onze landgenoten presteerden niet onaardig. Jonathan Borlée maakte de meeste indruk door op de 300 meter zijn besttijd tot op twee tienden te benaderen. Eline Berings bewees met 8″13 en 8″19 opnieuw haar constante.

Aanvankelijk werden zowel Jonathan, Dylan en Kevin Borlée verwacht voor de 300 meter. Die laatst genoemde koos uiteindelijk om door te trainen en liet de wedstrijd voor wat het was. Jonathan en Dylan maakten er een mooie tweestrijd van al kon Jonathan in de laatste 100 meter vrij eenvoudig weglopen van zijn jongere broer. Hij liet een knappe 32″98 noteren waarmee hij dicht in de buurt kwam van zijn PR dat sinds 2011 op 32″79 staat. Het Belgische record staat met 32″72 op naam van broer Kevin. Dylan komt op het BK zaterdag als enige in actie en neemt daar de 400 meter voor zijn rekening.

Eline Berings kon haar sterke chrono van afgelopen zaterdag niet herhalen, maar met 8″19 in de reeksen en 8″13 in de finale loopt ze keer op keer op een meer dan degelijk niveau. Sarah Missinne deed een nieuwe poging om haar PR aan te scherpen en misschien wel onder de WK-limiet te duiken. Zowel in de reeksen als de finale bleef ze steken op 8″35 waardoor ze in geen van beide wist te slagen.

Robin Vanderbemden en Manon Depuydt mochten twee keer aan de bak, want beiden wisten ze zich te verzekeren van een plaats in de finale van de 60 meter. Vanderbemden bleef met 6″76 en 6″78 enkele honderdsten boven zijn seizoensbeste, met respectievelijk 7″56 en 7″59 kon hetzelfde gezegd worden van Depuydt.

Aurèle Vandeputte Foto: Yngwie Vanhoucke

Voor het eerst dit jaar trad Renée Eykens op de 800 meter in actie. In een heel sterk deelnemersveld kwam ze tot 2’05″33. Ondanks een verbetering van haar besttijd met bijna twee seconden had de atlete uit Kapellen op beter gehoopt. Aurèle Vandeputte mocht in het zog van de huidige wereldkampioen op de 800 meter, Pierre-Ambroise Bosse, op zoek gaan naar een sterke chrono op de 1000 meter. Met een knappe 2’22″67 komt Vandeputte op de vijfde plaats terecht in de aller tijden ranglijst. Pieter-Jan Hannes klokte 3’51″40 op de 1500 meter.

Hanne Claes, Camille Laus en Cynthia Bolingo namen eveneens de 300 meter voor hun rekening. Zij kwamen tot respectievelijk 38″28, 38″26 en 38″06. Voor de eerste twee betekende dat een verbetering van hun persoonlijke beste.

In de kampnummers slaagde Fanny Smets erin om de 4m30 te overschrijden in het polsstokspringen. Nadien ging de lat naar 4m42, maar dit bleek nog te hoog gegrepen.

De volledige uitslag vindt u hier.