Aanstaande zondag wordt het seizoen in Huizingen afgesloten voor de junioren en beloften. Het Belgisch kampioenschap is voor deze categorieën traditiegetrouw de laatste wedstrijd van deze zomer. Heel wat toppers lieten de piste al achter zich, maar gelukkig zijn er ook een aantal atleten die er dit weekend nog iets van willen maken. Daardoor wordt dit BK toch iets om naar uit te kijken. Hieronder volgt dan ook nog een voorbeschouwing.

Junioren

De organiserende club OEH kan bij de junioren mannen rekenen op zijn youngsters. Tuur Bras neemt er de 110mH voor zijn rekening en zal daarbij moeten opboksen tegen Michael Obasuyi. Jonathan Sacoor zal het wellicht ook niet onder de markt hebben op de 200m. Jordan Paquot kan namelijk een iets snellere tijd voorleggen.

Jochem Vermeulen – Foto: Tomas Sisk

800m-loper Eliott Crestan is favoriet op de dubbele baanronde, al zal Brecht Fasseur zich daar niet zomaar bij neerleggen. Een blij weerzien wordt het met Jochem Vermeulen. De atleet van KAPE kwam na een blessure pas begin augustus in actie. Danzkij een snelle 3’46″37 een kleine maand later maakt hij het meeste kans op een Belgische titel. Bij de vrouwen is dat overduidelijk Elise Vanderelst. Hanne De Baene en Melanie Vissers sprongen met de polsstok dit jaar al over de 4m. Hopelijk kunnen ze elkaar in Huizingen nog iets hoger pushen.

Beloften

Bij de beloften kiest Michael Rossaert eerder uitzonderlijk voor de halve baanronde. Alexander Doom blijft dan weer getrouw bij de 400m. Dylan Owusu kwam met een lichte blessure terug van het EK voor beloften. Dat hield hem even aan de kant, waardoor hij iets frisser aan de start zal verschijnen van de 400mH. Manon Depuydt gaat voluit voor de dubbel. Zij kan zowel op de 100m als de 200m de snelste tijd voorleggen. Op de 100mH lijkt het een strijd te gaan worden tussen Sarah Missinne en Siliane Vancauwemberghe.

Emile Verdonck – Foto: Ruben Van den Berghe

Voor Emile Verdonck werd het een seizoen van net niet. In het hoogspringen kwam hij enkele keren nipt tekort voor de EK-limiet voor beloften. Zondag kan hij zijn zomer met een Belgische titel op een positieve manier afsluiten. In het polsstokspringen wil Ben Broeders nog eens uithalen met enkele spectaculaire sprongen, bij de vrouwen zullen alle ogen gericht zijn op Elien De Vocht.

De volledige deelnemerslijsten kan u hier terugvinden.