Jaarlijks na het atletiekseizoen verzamelen de atleten nog eens om samen met hun clubgenoten zich te meten met andere clubs op een voetbalveld. Vorig jaar waren het de mannen van AVMO en de vrouwen van Team 2B ladies die de overwinning binnenhaalden.

Dit jaar gaat het voetbaltoernooi voor atletiekclubs door op zaterdag 30 september. De locatie blijft dezelfde als vorig jaar, namelijk campus Schoonmeersen van HoGent (Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 Gent – vlakbij Sint-Pietersstation). Er kan daar hoogstaand, oogstrelend voetbal gespeeld worden op het perfect effen kunstgras.

Foto: Mathias Sanctorum

Belangrijk is dat het om een recreatief toernooi gaat waar fairplay hoog in het vaandel wordt gedragen. Na elke wedstrijd wordt naast de gewone score door beide ploegen ook een fairplayscore gegeven aan de tegenstander. Op het einde van de dag wordt het gemiddelde berekend van al deze scores per ploeg en wint de ploeg met het hoogste gemiddelde de fairplayprijs!

Het maximum aantal ploegen is vastgelegd op 40 ploegen. Momenteel zijn er reeds 32 ploegen ingeschreven, wees dus snel als je er nog bij wil zijn! Inschrijven kan je via deze website.

Foto: Mathias Sanctorum

De opbrengst van dit toernooi gaat integraal naar de werking van Sportaround vzw voor de organisatie van laagdrempelige sportactiviteiten voor alle kinderen. Via o.a. naschoolse lessen en pleintjeswerking proberen zij kinderen te laten doorstromen naar de reguliere sportclubs waar ze duurzaam kunnen sporten en zichzelf zo ontwikkelen.

Indien je nog vragen hebt, kan je steeds een mailtje sturen naar bert.misplon@sportaround.be of bellen naar 0496/90.55.34. Je kan de laatste informatie ook volgen op deze Facebookpagina.

6 REACTIES

Reacties zijn gesloten.