Binnen 4 dagen staat met het BK in Wachtebeke de hoogmis van het Belgische veldlopen op het menu. Om samen met u al een beetje in de BK-sfeer te komen, blikken we met alle jeugdkampioenen van vorig jaar zowel even terug als vooruit. Welke herinneringen roept de wedstrijd van vorig jaar op en wat mogen we dit jaar van de jonge titelverdedigers verwachten? Uiteraard komt niet iedereen in dezelfde categorie uit als vorig jaar. Vandaag aan de beurt: Nanouk Stevens. De atlete van ACW won vorig jaar de Belgische titel bij de laatstejaars cadetten.

Vorig jaar werd je Belgisch crosskampioen. Hoe heb je die wedstrijd toen beleefd?

“Vorig jaar had ik als tweedejaars cadet een super winter. Voor aanvang van het BK werd ik reeds provinciaal en Vlaams kampioen, dus ik kwam wel met enige ambitie aan de start en hoopte om toch minstens het podium te halen. Ik herinner me nog dat het een spannende wedstrijd was waarbij ik Lynn De Keyser in de laatste honderd meter kon verslaan.”

Hoe verliep jouw winterseizoen tot nog toe?

“Tot begin februari verliep alles naar wens. Ik behaalde een drietal overwinningen en 3 podia. Ook in de Crosscup wedstrijden liep ik steeds als eerste of tweede van mijn leeftijd over de meet. De overgang naar de scholieren en de langere afstanden had ik duidelijk goed verteerd. Tot ik een ontsteking kreeg ter hoogte van de luchtwegen. Dat was enkele dagen voor het PK maar toch kon ik daar nog het zilver bemachtigen. Echter op het Vlaams kampioenschap, één week later, begon ik echt de gevolgen te dragen van die ontsteking. Ik had achteraf bekeken nooit deze wedstrijd mogen lopen.”

Welke ambities koester je dit jaar op het BK veldlopen?

“Ik zou maar wat al te graag mijn titel verlengen. Ik kon mij echter niet goed voorbereiden zoals het hoort en wetende dat er nog enkele sterke meisjes aan de start zullen staan doet mij beseffen dat het niet gemakkelijk zal zijn.”

Waar werk je deze zomer naartoe?

“Eerst en vooral zou ik graag mijn nationale titels op de 1500m of 800m verlengen al besef ik dat het eveneens niet gemakkelijk zal zijn. Ik moet het opnemen tegen meisjes van een jaar ouder en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Verder zou ik graag mijn persoonlijke records op de 800m en 1500m verbeteren.”