Isaac Kimeli is zoals verwacht Belgisch kampioen veldlopen geworden. De Europese beloftenkampioen in het veld vocht een knappe tweestrijd uit met de wederoptredende Soufiane Bouchikhi. Het was die laatste die oorspronkelijk voor het kopwerk zorgde, maar na halfweg nam Kimeli geregeld het kopwerk voor zijn rekening. In de laatste ronde ontbond Kimeli zijn duivels, waardoor Bouchikhi vrede moest nemen met de tweede plaats.

Na dit duo volgde een groepje met Dieter Kersten, Stijn Garain, Dries Basemans, Steven Casteele, Simon Debognies en Thomas De Bock. Kersten toonde zich hier de sterkste en werd zo knap derde. Hierdoor haalde hij de titel bij de beloften binnen, evenals het eindklassement bij de beloften.

Stijn Garain zette zijn opmars van de afgelopen weken voort en finishte knap vierde op negen seconden van het podium. Steven Casteele vervolledigde de top vijf en volgde op een handvol seconden van Garain. Tweede belofte werd Simon Debognies, die zesde werd in de eindklassering. Michael Somers mocht als derde het podium op bij de beloften.

Kimeli haalde trouwens niet alleen de nationale titel binnen. Dankzij zijn winst mag hij zich ook eindlaureaat van de CrossCup noemen.

Korte cross: Hamdi kan vieren

De wedstrijd waar toch met grote ogen naar uitgekeken werd, was de korte cross bij de mannen. Het beloofde een open strijd te worden en zo geschiedde. Alle prominenten zaten voorin en in de laatste ronde toonde Ali Hamdi van DCLA zich de snelste. Trainingsmakker Wesley De Kerpel werd mooi tweede en Kim Ruell sprintte naar het brons.

Eindlaureaat werd Ismael Debjani, die vandaag niet echt in het stuk voorkwam in vergelijking met de vorige manches, maar wel genoeg punten sprokkelde op zijn leidersplaats vast te hohuden.