De winter moet nog beginnen maar daar is de eerste vooruitblik naar het volgende outdoor seizoen al. Gisteren maakte de Vlaamse Atletiekliga de data bekend voor alle acht wedstrijden in het Flanders Cup-circuit. Opvallend is dat er dit jaar één wedstrijd minder wordt georganiseerd, de meeting van ACW staat namelijk niet meer als Flanders Cup genoteerd.

De IFAM trapt net zoals vorig jaar de FC op gang, zij hebben hun wedstrijd gepland op 28 mei. Een goede week later is het opnieuw verzamelen geblazen in Oordegem, deze maal voor de Putbosmeeting. Net voor het EK atletiek in Amsterdam van start gaat kunnen de atleten en supporters nog genieten van een internationale wedstrijd in Lokeren.

De Guldensporenmeeting in Kortrijk behoudt zijn datum dat dit jaar jammer genoeg tijdens het EK zal plaatsnemen. Het EK duurt van 6 tot 10 juli. Wegens de Olympische Spelen (12-21 augustus) werden daardoor ook de meetings van VITA en DCLA op de kalender verschoven. De Allonsius Sport meeting van OEH verandert dan weer helemaal van datum en zal gehouden worden op 6 augustus. Afgelopen zomer konden de atleten daar nog in de eerste week van juni naartoe. De Flanders Cup sluit opnieuw af met een meeting in Merksem.

Programma Flanders Cup 2016:

28 mei        EA (Oordegem)

4 juni          VS (Oordegem)

3 juli           AVLO (Lokeren)

9 juli           KKS (Kortrijk)

23 juli          VITA (Ninove)

30 juli          DCLA (Kessel-Lo)

6 augustus    OEH (Huizingen)

20 augustus   OLSE (Merksem)