Op de Diamond League meeting in Lausanne is Axelle Dauwens vanavond zesde geworden in de 400 meter horden. De winst was voor de Deense Sara Petersen in 55″01.

Dauwens kwam met 56″62 alweer redelijk dicht in de buurt van de WK-limiet, die 56″20 bedraagt. Ze kon heel de wedstrijd, die ze vanuit baan twee liep, behoorlijk aanklampen. Helaas volstond dat niet om zich te plaatsen voor het WK in Peking. Ook afgelopen zondag deed ze in Brussel al een poging die op enkele tienden strandde. Een interview van na die wedstrijd vindt u hier.

Internationaal

In het kogelstoten zorgde David Storl voor de verste worp door een Europeaan in 27 jaar, zijn 22m20 was uiteraard goed voor winst. Anna Chicherova verbeterde de beste wereldjaarprestatie in het hoogspringen bij de vrouwen met maar liefst drie centimeter naar 2m03. In het polsstokspringen moest Renaud Lavillenie vrede nemen met een derde plaats en 5m76. De winst ging naar de Pool Pawel Wojciechowski met 5m84. In het hinkstapspringen zorgde Olympisch kampioen Christian Taylor voor een fenomenale 18m06, Pablo Pichardo werd daardoor slechts tweede met zijn nochtans straffe 17m99. Keshorn Walcott uit Trinidad en Tobago was de verrassing in het speerwerpen met een geweldige 90m16. In de 5000m was ondanks een erg sterke bezetting opnieuw weinig te beginnen tegen Mo Farah, die won in 13’11″77. In de 100 meter ging Justin Gatlin alweer supersnel en won in 9″75, voor Powell en Gay. Net als Lavillenie leed David Rudisha een zeldzame nederlaag. De winst was voor Nijel Amos, die in de laatste rechte lijn Rudisha voorbij snelde, in 1’43″27

Racevideo 400m horden vrouwen