Gisteren en vandaag werd er in de Topsporthal te Gent gestreden om de Vlaams, Waalse en Belgische meerkamptitels. Bij de vrouwen was het juniore Noor Vidts die de meeste punten sprokkelde, bij de heren ging die eer naar Niels Pittomvils.

Bij de vrouwen was de favorietenrol natuurlijk weggelegd voor Marjolein Lindemans maar zij diende na het kogelstoten, het derde nummer, de strijd te staken. De achillespees liet het niet toe om de volledige meerkamp af te werken. Van Yoika De Pauw, die nochtans op de deelnemerslijst stond, geen sprake en bijgevolg werd het een open titelstrijd. Die werd in het voordeel beslecht van Anouska Hellebuyck van AC Deinze met 3.546 punten. Elien Hooyberghs eindigde op een zucht (slechts 18 punten achterstand) als tweede. Bij de junioren werd er echter hoger gescoord door twee atletes met reeds een pak internationale ervaring en een stukje talent. Hanne Maudens liet het met 9m98 tegenover de 12m05 van Noor Vidts wat liggen in het kogelstoten en moest zich daardoor tevreden stellen met een tweede plek maar desalniettemin een mooi puntentotaal van 3.884 punten. Noor Vidts mocht de gouden medaille in ontvangst nemen na een meerkamp van 3.928 punten.

Tobias Capiau - Foto: Tomas Sisk
Tobias Capiau – Foto: Tomas Sisk

Bij de heren stak Niels Pittomvils het goud op zak met 5.957 punten. Pittomvils werkte een evenwichtige zevenkamp af met onder 5m20 in het polsstokspringen. Met zijn puntentotaal van 5.957 punten sprokkelde hij bijna 600 punten meer dan in 2012 en neemt hij tevens een tweede plaats in de ranglijst aller tijden in België in. Alleen Thomas Van der Plaetsen deed vorige winter met 6.259 punten beter. Wim Marynissen eindigde met 5.427 punten verdienstelijk tweede. Bij de junioren presteerden zowel Tobias Capiau en Alessandro Van De Sande uitstekend, maar was het toch de verspringspecialist van de twee, Capiau dus, die het haalde met 5.388 punten. Van De Sande behaalde een puntentotaal van 5.316 en eindigde daarmee niet zo verwonderlijk tweede, ook Jannes Boonen kwam boven de 5.000-puntengrens uit met 5.119 punten en een derde plek.

De volledige resultaten vindt u hier.