Morgen trekken – ondanks de Europabeker dit weekend – heel wat nationale en internationale sterke atleten richting de B-meeting in Lier. De Memorial Jos Verstockt is al aan zijn twaalfde editie toe en ook dit jaar belooft het weer mooi te worden.

Dit jaar eilaas geen wereldtopper als Kenenisa Bekele in het Netestadion te Lier. Het is al eens anders geweest, maar niet getreurd, de supporters die afzakken richting de Antwerpse stad krijgen geen eieren voor hun geld. Integendeel, dit niveau is zelfs Flanders Cup-waardig!

Zenobie Vangansbeke - Foto: Jasper Jacobs
Zenobie Vangansbeke – Foto: Jasper Jacobs

Op de kortste sprintnummers voeren twee Duitsers de deelnemerslijst aan. Christina Frewer (11″57) heeft de snelste tijd staan bij de vrouwen, bij de heren klokte Sebastian Ernst (10″34) dit seizoen de snelste chrono. Die laatste trekt ook zijn spikes aan voor een 200m waar hij ook het beste SB/PR heeft staan met 20″36. Bij de vrouwen prijkt de Nederlandse Femke Van Der Meij bovenaan met 24″00. In deze kortste sprintnummers zullen we natuurlijk heel wat Belgen in actie zien met onder meer Michael Rossaert (100m en 200m) en Arnaud Destatte (200m). Op de baanronde vinden we weer wat geweld terug. Rani Nagels zal er zich trachten te plaatsen voor het WK junioren in Eugene. Hiervoor heeft de LAT-atlete, die dit seizoen al goed was voor 53″91, 53″55 nodig. De concurrentie zal onder meer komen van Nenah Coninck, die haar WK-ticket op de 400m horden al binnen heeft. Bij de heren heeft Jelle Venema de snelste tijd van het pak met 46″98. Op de 800m krijgen we dan Zenobie Vangansbeke te zien. Zij zal voor één van de eerste keren dit seizoen in actie streden. Bij de heren is het Sebastien Schletterer (1’48″37) uit Nederland die de deelnemerslijst aanvoert. Op de 1500m bij de heren is er weerom veel internationale inbreng met de Qatarees Ali Kamel Abubkaber (3’36″15) als snelste. Bij de vrouwen is dat Marlies Schils (4’23″44). Op de 5000m treedt marathonloper Willem Van Schuerbeeck aan en op de 110m horden tekent Dario De Borger present.

Mathias Broothaerts - Foto: Tomas Sisk
Mathias Broothaerts – Foto: Tomas Sisk

In de kampnummers is het vooral uitkijken naar het verspringen bij de heren en het polsstokspringen  bij de dames. De EK-limiet in het verspringen bij de heren staat op 7m95 en die kan morgen wel eens sneuvelen. Vooral Mathias Broothaerts en Jeroen Vanmulder komen daarvoor in aanmerking met respectievelijk PR’s van 7m84 en 7m79. Bij de vrouwen voert Margaux Quirin de ranglijst aan. Zij heeft zich al verzekerd voor het WK voor junioren en zit in volle voorbereiding naar Eugene. Nog handig om te weten: normaal werkt Marieke Vervoort ook haar 800m voor Wheelers af en inschrijven ter plaatste is nog mogelijk.

Het programma van de B-meeting morgen in Lier vindt u hier.

De deelnemerslijst bekijkt u dan weer hier.

Meer info over de Memorial Jos Verstockt vindt u hier.

[box type=”note” align=”aligncenter” ]LAST MINUTE UPDATES:

  • De nationale juniores aflossingsploegen jongen en meisjes van Nederland en België zullen op jacht gaan naar W.K. limieten
  • Robert Martey (Ghana) komt weerwerk bieden aan onze Belgische verspringers. Hij heeft een P.R. van 7m92
  • Rani Nagels doet ook in het voorprogramma de 200m mee. Nadien beslist ze voor deelname aan de 400m
  • Willem Van Schuerbeeck doet niet mee op de 5000m.
[/box]