Home » Nieuws » Nationaal » Weg » Nieuwe finish voor Brussels Marathon & Half Marathon 2014

Nieuwe finish voor Brussels Marathon & Half Marathon 2014

image002De Brussels Marathon & Half Marathon, die plaats vindt op zondag 5 oktober, komt vanaf dit jaar aan op het De Brouckèreplein. Ook de Grote Markt, de finishlocatie van de voorbije jaren, ligt nog in het parcours. Met de nieuwe finish worden de steeds groeiende deelnemersaantallen opgevangen.

“De aankomst op De Brouckère, in het hart van de stad, geeft nog meer prestige aan deze stadsmarathon. De voorbije jaren groeiden we van 3.500 naar ruim 13.000 deelnemers. Dit jaar verwachten we zelfs 15.000 lopers van over de hele wereld aan de start. De verhuis van de Grote Markt naar De Brouckère is dus nodig. Het comfort voor de duizenden deelnemers in de aankomstzone zal hierdoor toenemen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Ook Schepen van Sport en eerste Schepen Alain Courtois, die mee naar een oplossing zocht voor de marathon, is erg tevreden met deze beslissing: “Deze prestigieuze finishlocatie is niet alleen ruimer, maar garandeert ook een betere uitstroom van de deelnemers, wat het comfort voor de lopers aanzienlijk verhoogt. De passage op de Grote Markt blijft trouwens behouden en zorgt dus een monumentale laatste kilometer.”

Inschrijven voor de Brussels Marathon & Half Marathon kan nu al via www.brusselsmarathon.be. Hoogtepunten op het parcours zijn de start in het Jubelpark, de passages langs de Wetstraat, het Koninklijk Paleis, het Terkamerenbos, het Park van Tervuren, de Grote Markt en nu dus ook de finish op De Brouckère.

Programma

9u00: Brussels Marathon

9u30: Brussels Mini Marathon (4 km)

10u30: Brussels Half Marathon

11u00: Chiquita Kids Run (1km, start en finish in het Jubelpark)

start: Jubelpark – finish: De Brouckèreplein

www.brusselsmarathon.be