_JJZ3249
Foto: Jasper Jacobs

1221 deelnemers, zoveel mocht de organisatie van de ’13de grote prijs stad Mechelen’ in handen van RAM er voorbije maandag verwelkomen. Hiermee wordt de veldloop van de jonge club uit het Antwerpse meteen de grootste van héél België.

De voorbije jaren telde de veldloop in Mechelen zo’n 800 participanten. Indien het provinciaal kampioenschap er gehouden werd, ging dat aantal wel de hoogte in, maar dat kwam nooit boven de 1000. Tot maandag, want dan werd op het domein De Nekker serieus wat meer volk ontvangen dan verwacht. “Volgens mij zijn de meeste mensen naar onze veldloop afgezakt omwille van het attractieve parcours voor zowel deelnemer als publiek“, aldus organisator en parcourstekenaar Jasper Jacobs. “Alles zat eigenlijk mee dit jaar want door de verplaatsing van de cross in Bonheiden werden wij zo waar de belangrijkste regionale cross dit verlengd weekend en ook de weergoden waren ons gunstig gezind” 

De organisatie heeft met de veldloop afgelopen maandag alvast de toon gezet voor de komende jaren.  Daarin willen ze vooral de organisatie nog beter op punt zetten en de mindere puntjes wegwerken. Voor een echte uitbreiding zijn er op dit moment nog niet genoeg vrijwilligers. Toch klonk hier en daar al het woord “CrossCup”. Zo ook bij winnaar bij de senioren, Mats Lunders. “Dit is gewoonweg een ideaal parcours voor de CrossCup!” Of de cross in Mechelen binnen ettele jaren al dat niet toetreedt tot het circuit is nog afwachten, wel staat vast dat de cross van afgelopen maandag een gróót succes was met winnaars Sofie Van Accom en Mats Lunders bij de senioren.

_JJZ3590
Foto: Jasper Jacobs
_JJZ3622
Foto: Jasper Jacobs
_JJZ3665
Foto: Jasper Jacobs