Noor Vidts heeft ons land opnieuw een medaille bezorgd op een internationaal kampioenschap. In de wedstrijd waar Nafi Thiam het wereldrecord verbeterde, kaapte de wereldindoorkampioene knap een bronzen plak weg. Vidts was dan ook heel tevreden met haar nieuwe podiumplaats op een internationaal kampioenschap.

Twee jaar geleden mocht Noor Vidts op het EK indoor plaatsnemen op het tweede hoogste schavotje. In Istanboel werd het ondanks een constante vijfkamp een bronzen kleur. Geen schande als je weet dat de nummers één en twee, Nafi Thiam en de Poolse Adrianna Sulek, beiden beter deden dan het elf jaar oude wereldrecord. Vidts was dan ook bijzonder tevreden met haar derde plaats.

“Hier derde worden is heel fijn”, vertelde Vidts, die zich wel nog steeds regerend wereldindoorkampioene op de vijfkamp mag noemen. “Vandaag was dit het hoogst haalbare resultaat. Minder dan twee weken geleden lag ik nog op de bank met een virus waar ik toch even mee gesukkeld heb. Daarnaast was de concurrentie hier ook gewoon ontzettend sterk.”

Impact van het virus

In de 60m horden, het hoogspringen, kogelsoten en het verspringen was er weinig te merken van dat virus. Vidts deed het op deze vier nummers meer dan uitstekend. Enkel op de afsluitende 800m verging het haar duidelijk minder. Een voor haar matige 2’14”52 was het resultaat.

“Ik wist voor aanvang van de 800m al dat het podium vaststond. Toch heb ik echt nog mijn best gedaan, ook al doet mijn chrono anders uitschijnen. Misschien dat dat toch nog een restantje van het virus was. Het maakte gelukkig toch niet zoveel verschil en het is een heel mooi podium om tussen te staan”, relativeert Vidts.

“Kan niet elke keer PR zijn”

Ze onthoudt vooral ook het positieve van vandaag. “Ik heb alles gegeven, maar het kan niet elke keer een PR zijn. Er waren sowieso veel goede punten waarop ik verder moet bouwen. Op de 60m horden vond ik bijvoorbeeld mijn constante versnelling weer terug. Jammer dat 1m86 er weer maar eens niet uitkwam in het hoogspringen. Op die hoogte bijt ik al heel lang mijn tanden stuk. Vroeg of laat komt dat wel eens. In het kogelstoten zette ik vervolgens een constante reeks neer en het verspringen was heel veelbelovend. In de zomer ging dit nummer minder, maar nu heb ik eindelijk weer een stap vooruit kunnen zetten.”

Na een zomerseizoen waarbij Vidts telkens nipt naast de medailles greep, was het nu dus wel weer prijs. Een opsteker.

“In de zomer was er even teleurstelling, maar achteraf gezien kan ik eigenlijk wel zeggen dat ik een goede zomer heb neergezet. Ik ben blij dat ik die lijn heb kunnen doortrekken naar dit indoorseizoen. Het is fijn om elk kampioenschap goed te presteren.”

Wereldrecord voor Thiam

Over het wereldrecord van Thiam had de bronzen atlete alleen maar lof. “Ik wist zeker dat Nafi het in zich had om zo’n hoge score neer te zetten. Ze is goed bezig en ik ben blij voor haar dat ze zo’n mooie sprong vooruit heeft gezet. Dat ik opnieuw naast haar mag staan op het podium is uiteraard heel fijn. Het was sowieso een mooie meerkamp die we hier met z’n allen hebben neergezet. Ik denk dat het publiek er ook van genoten heeft.”