Het indoorseizoen wordt er eentje om snel te vergeten voor Michael Obasuyi. De 23-jarige hordeloper sukkelde de afgelopen maanden met een voetblessure en kon nog geen enkele wedstrijd afwerken. Ook voor het EK in Istanboel van deze week moet hij verstek laten gaan. “We wisten dat het moeilijk ging worden, maar de teleurstelling is toch vrij groot”, vertelt de hordeloper. Vanaf deze week verlegt Obasuyi zijn focus alweer op het outdoorseizoen.

Terug naar eind december. Michael Obasuyi is na een moeilijke zomer met blessureperikelen volop aan het trainen met het oog op het indoorseizoen. Hij ligt goed op schema, tot hij op de laatste dag van het jaar een pijnlijke val maakt. Het verdict: een spierscheurtje in zijn voet en een nieuwe teleurstelling. Vanaf dan focust hij zich op zijn terugkeer, al blijkt die niet zo vanzelfsprekend te zijn. “Het spierscheurtje was vrij snel hersteld, maar er kwamen veel complicaties bij kijken. Een blessure aan de voet is niet de meest ideale. Ik had vooral veel last van mijn spieren.”

“Mijn lichaam is niet klaar”

Ondanks de verschillende complicaties leek de jonge Belg toch zijn comeback te maken op het BK in Gent. In laatste instantie besloot hij toch om niet te starten. “Ik wist eigenlijk op voorhand al dat het BK nog iets te vroeg ging zijn. Tijdens de opwarming heb ik besloten om geen risico’s te nemen met het EK in het verschiet”, blikt hij terug.

De klok tikt vanaf dan. Om niet compleet zonder wedstrijdritme naar Turkije af te zakken, wou Obasuyi zich nog meten op het BK voor studenten. Daar voelde hij dat het geen zin had om zijn koffers te pakken. “Mijn lichaam is nog niet klaar om maximaal horde te lopen. Ik had het gevoel dat het goed ging komen, maar het EK komt toch nog te vroeg. Het gaat niet meer om een letsel. De spieren willen gewoon niet mee. De teleurstelling is groot op dit moment.”

Foto: Jeroen De Meyer

Recordhonger

Exact een jaar geleden leek Obasuyi met een persoonlijk record en een benadering van het Belgische record op het WK indoor in Belgrado helemaal gelanceerd. Vandaag heerst er een andere realiteit, maar de hordeloper geeft niet op. “Het gaat nu al twee seizoenen op een rij slecht. Dat vraagt veel geduld. Maar ik blijf gemotiveerd, want ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds sneller kan lopen dan mijn records. Deze week begin al ik met de voorbereiding op het outdoorseizoen. Daarin wil ik laten zien dat ik nog steeds op topniveau kan presteren.”

En dus staat het WK in Boedapest met rood omcirkeld in zijn agenda. “Het WK deze zomer is mijn absolute hoofddoel. Ik kijk seizoen per seizoen en voor mij is het WK even belangrijk als de Olympische Spelen van volgend jaar. Ik wil op elk kampioenschap resultaat lopen”, aldus een gretige Obasuyi.