Tijdens de DHL Ekiden trok RESC zowel bij de mannen als de vrouwen het laken naar zich toe. Het mannenteam, dat onder meer kon rekenen op Koen Naert, kwam autoritair als eerste over de finish in 2u11:45. Camille Muls bracht de tasuki na 2u41:43 thuis. Beide teams staken daarmee ook de Belgische titel op zak. 

Meer dan 800 teams doorkruisten vandaag het Park van Laken voor de DHL Ekiden. Koen Naert en Bashir Abdi waren ook van de partij. Abdi zou echter voor het goede doel lopen waardoor zijn tijd ondergeschikt was. Hij liep de eerste 10 kilometer mét buggy in 52’54.

Naert is na een recente coronabesmetting nog niet in zijn beste doen, maar zou wel doorlopen. Hij werd in eerste stelling gelanceerd nadat Kim Ruell de eerste 5 kilometer in 15’28 afhaspelde. De nummer acht van het EK in München was met 30’47 veruit de beste en kon Simon Petitjean in een luxepositie op pad sturen.

Ook Petitjean liet met 15’45 alle concurrenten achter zich. Lahsene Bouchikhi, die deze zomer nog in actie kwam op de marathon op het WK, ging op hetzelfde elan verder als zijn kompanen. Na 30’44 was het aan Youssef Bouissane. Opnieuw moesten de mannen van RESC niemand voor zich dulden waardoor Robin Balhan met drie minuten voorsprong aan de afsluitende 7,195 km kon beginnen. Balhan zette als enige niet de snelste tijd neer. Die eer ging naar Tancrède Crickillon van CS Dyle, maar de atleet van RESC haalde wel eenvoudig de overwinning binnen voor zijn team.

Met 2u11:45 als eindtijd was RESC meteen zeker van de Belgische titel. Ze blijven wel een eind boven het BR van 2u04:02 dat vorig jaar in Brussel werd neergezet door het Runners’ lab Athletics Team. CS Dyle (2u13:44) legde beslag op plaats twee en het team van ARCH (2u24:21) ging met het brons aan de haal.

De vrouwen van RESC maakten het (club)feestje compleet. Het zestal dat onder meer bestond uit Jana Van Lent en slotloopster Camille Muls, legde deze aflossingsmarathon af in 2u41:43. Daarmee deden ze ruim beter dan het team van AVR (2u50:18) en CS Dyle (2u54:08).

De volledige uitslag vindt u hier.