Het EK in München zit er voor Robin Vanderbemden op met de reeksen van de 200m. Vanderbemden liep een hele sterke bocht, maar viel in de laatste rechte lijn helemaal terug naar plaats vijf. Met 20″90 bleef hij bijna een halve seconde boven zijn seizoensbeste. Vanderbemden werd uiteindelijk vijftiende. Enkel de beste twaalf mochten door. 

Robin Vanderbemden is op het EK in München niet verder geraakt dan de reeksen van de 200m. Onze landgenoot oogde nochtans bijzonder sterk in de bocht. Hij ging quasi als één van de eersten de rechte lijn in.

In het laatste stuk kon Vanderbemden plots een pak minder overtuigen. De top drie snelde van hem weg en ook de vierde plaats kon hij nipt niet veiligstellen. Met 20″90, weliswaar met een tegenwind van -1m/s, was Vanderbemden logischerwijs niet tevreden. Het had één tiende sneller gemoeten voor een plaats in de halve finale.

“Technisch deed ik het niet goed in de bocht”, zei Vanderbemden na afloop. “Ik verloor tot twee keer toe mijn evenwicht en moest een rare beweging met mijn arm maken. Mijn positie was nog heel goed bij het uitkomen van de bocht, maar ik had in de eerste 100 meter al veel te veel energie verbruikt. Ik voelde al snel dat ze er nog over zouden komen in de rechte lijn.”

Morgen is Vanderbemden al opnieuw aan zet in de 4×100 meter. “Ik heb er zin in en we gaan voor de finale”, zegt hij daarover. “Volgens mij is elk land in staat om de finale te halen. We gaan risico’s nemen bij de wissels. Met een twaalfde plaats zijn we niets. We moeten het durven proberen. De sfeer in de ploeg is alleszins goed. Het zijn jongens die het niet gewend zijn om kampioenschappen te lopen, en dat brengt veel enthousiasme met zich mee.”