Nafi Thiam heeft zichzelf opgevolgd als Europese kampioene in de zevenkamp. Ze kwam niet meer in de problemen in de afsluitende 800 meter. Noor Vidts kwam net tekort voor het podium en eindigde vierde.

Voor de afsluitende 800 meter kon het goud Nafi Thiam al niet meer ontsnappen. Ze kwam effectief niet meer in de problemen. Op de 800 meter was ze tiende in 2’17″95. Dat bracht haar totaal op 6.628 punten.

Het palmares van Thiam wordt steeds indrukwekkender: twee keer olympisch goud, twee keer WK-goud en twee keer Europees kampioen. Daar kunnen we alleen maar onze hoed voor afnemen.

Noor Vidts stond voor een lastigere opdracht voor aanvang van de 800 meter. Ze moest meer dan vier seconden goedmaken op de Poolse Sulek. Ze slaagde niet in haar opzet en strandde op een mooie maar zure vierde plaats in het eindklassement. Op de 800 meter was ze tweede in 2’09″63. Ze kwam zo uit op 6.467 punten. Vidts telde 48 punten te weinig voor brons, dat naar de Zwitserse Anik Kalin ging. Zilver was voor Sulek.