Na de Belgian Tornados, Cheetahs en Falcons zijn er ook nu ook de Belgian Rockets. Het vrouwenteam op de 4x100m trekt met die gloednieuwe naam naar het EK in München. Het project met als hoofdcoach Rudi Diels rekent op onder meer Rani Rosius, Delphine Nkansa en Imke Vervaet. De Olympische Spelen van Parijs in 2024 zijn het grote doel de komende jaren. 

Het vrouwenteam op de 4x100m trekt als 11de performer naar het EK in München. De afgelopen maanden kwam het project nog in actie zonder naam. Daar komt net voor het EK verandering in. Het aflossingsproject zal namelijk door het leven gaan als ‘The Belgian Rockets’. De rijke geschiedenis die ons land kent op de 4x100m met het olympisch goud van 2008 als absolute uitschieter dient 14 jaar later als inspiratie voor het nieuwe team.

Rudi Diels was er in 2008 bij als trainer en neemt ook nu de rol als hoofdtrainer op. Hij zal bijgestaan worden door Johan Baerts. “In 2008 zijn we erin geslaagd om goud te halen na acht jaar voorbereiding. Nu is het 2022 en we hebben opnieuw het talent om de Olympische Spelen te halen. De eerste hindernis hebben we gehaald door ons te plaatsen voor het EK in München. Het is onze ambitie om tijdens het EK een tijd te lopen die ons richting Parijs zal brengen”, aldus Diels.

Het team trekt bovendien met gezonde ambities naar het EK in München. “We hebben elke wedstrijd moeten vechten, want je hebt twee sterke chrono’s nodig om je te
plaatsen voor het EK. Dit resultaat is het ook gevolg van de inzet van alle atletes die hebben deelgenomen aan de trainingen. In München moeten we aan de finale durven denken. We zijn in staat om nog twee landen achter ons te houden en op kampioenschappen loop je altijd je snelste tijden”, vult Diels aan.

De selectie voor het EK bestaat uit Rani Rosius, Delphine Nkansa, Elise Mehuys, Rani Vincke, Mariam Oularé, Marine Jehaes en luxereserve Imke Vervaet. Rosius, Nkansa en Vervaet komen ook individueel in actie in München.