Anne Zagré heeft in Langenthal het nodige vertrouwen getankt met het oog op het EK in München van volgende week. Zagré liep op Zwitserse bodem naar 12″70, een verbetering van haar eigen Belgisch record op de 100m horden met één honderdste. Een deugddoende prestatie voor de atlete van RESC, zeker nadat ze een bijzonder avontuur beleefde op het WK in Eugene. Al bleek na afloop dat er een probleem was met de tijdopname in Langenthal. Weg nieuw BR dus.

Het WK in Eugene werd een kampioenschap om snel te vergeten voor Anne Zagré. Nadat een valpartij van titelverdedigster Nia Ali haar hinderde in de reeksen, kreeg onze landgenote een eenzame herkansing. Daarin kwam de snelste hordeloopster uit ons land pijnlijk ten val.

Gisteren veegde ze in het Zwitserse Langenthal alle twijfels weg. Zagré knalde naar 12″70, een verbetering van haar ondertussen zeven jaar oude eigen Belgisch record met welgeteld één honderdste. Een topchrono, die haar de vijfde plaats op de Europese ranglijst had opgeleverd, ware het niet dat er in Langenthal problemen waren met de tijdsopname. Géén nieuw BR dus voor Zagré, al bleef ze wel onder meer het Zwitserse toptalent Ditaji Kambundji ruim voor.

In het verleden was Zagré drie keer goed voor een top vijf op het EK. Het podium haalde ze nooit eerder. Afgelopen zaterdag maakte ze nog een eerder bescheiden terugkeer na het WK-fiasco op de Diamond League in Silesia. In Polen klokte Zagré nog af in 13″16. Een wereld van verschil met dinsdagavond.

1 REACTIE

  1. Als je de tijden van de meeting bekijkt zie je dat in die reeks de honderdsten allemaal eindigen op 0: 12.70, 12.90 enz. wat doet vermoeden dat dit handgestopte tijden zijn. 12.70 zou in dit geval overeenkomen met 12.94 of in de buurt, wat natuurlijk nog altijd sterk is.

Reacties zijn gesloten.