De Belgische selectie voor het WK in Eugene is in extremis uitgebreid. Door verschillende afzeggingen ontvingen Ruben Verheyden, Vanessa Scaunet en Naomi Van den Broeck vandaag een uitnodiging voor het WK in de bus. Die laatste was sowieso al zeker van deelname met de Belgian Cheetahs, maar mag nu dus ook individueel aan de bak. Tienkamper Thomas Van der Plaetsen gaf deze ochtend verstek voor zijn deelname. Hij richt zijn pijlen nu op het EK.

Met 29 atleten konden we al spreken van een uitgebreide Belgische delegatie voor het WK in Eugene. Amper acht dagen voor de start van het kampioenschap telt de selectie plots 31 atleten. Door verschillende afzeggingen deelde World Athletics vandaag nog extra uitnodigingen uit. Bij de gelukkigen: Ruben Verheyden (1500m), Vanessa Scaunet (800m) en Naomi Van den Broeck (400m).

Zowel Scaunet als Van den Broeck strandden bij het afsluiten van de ranking op zes punten van een WK-selectie. Van den Broeck kon zich optrekken aan het feit dat ze deel uitmaakt van de Belgian Cheetahs en dus sowieso zeker was van het WK. Voor Scaunet was het wél een bittere pil om te slikken. Zij liet eerder deze week op social media nog verstaan dat, mede door het wegvallen van de Universiade, het seizoen een emotionele rollercoaster was.

Verheyden kwam vorige week amper elf punten tekort voor het WK. Hij verzekerde zich afgelopen zaterdag echter van deelname aan het EK en lag niet bepaald wakker van het nipt mislopen van het WK. De Europese juniorenkampioen die momenteel in supervorm verkeert, mag zich nu dus toch opmaken voor zijn allereerste wereldkampioenschap. Ook voor Van den Broeck en Scaunet wordt het hun eerste WK outdoor. Zij waren op het afgelopen WK indoor wel allebei van de partij. Het WK gaat op 15 juli van start.

Jammer genoeg zullen we Thomas Van der Plaetsen niet aan het werk zien op het WK, dat kondigde de tienkamper vandaag zelf aan op sociale media. Van der Plaetsen heeft na zijn blessure van vorig jaar nog niet het vertrouwen dat zijn lichaam tien disciplines op twee dagen kan afwerken. Hij besluit verder te werken richting het WK in München dat op 15 augustus van start gaat.