Op de slotdag van het BK atletiek werden we onder een stralende zon getrakteerd op verschillende topprestaties. Hieronder leest u de reacties van enkele kersverse medaillewinnaars.

Rani Rosius – Belgisch Kampioene 100m – 11″28

“Ik ben altijd emotioneel als ik een persoonlijk record verbeter. Gisteren was ik al heel blij met een evenaring van mijn persoonlijk record, maar vandaag kwam het er uit. Dat was nu toch weer een jaar geleden.  Ik probeer niet te veel met de EK-limiet in mijn hoofd te zitten, maar nu zat ik er toch niet zo ver van. Ik loop nog een druk programma met wedstrijden in Luik en de Nacht van de Atletiek.”

Rani Rosius – Foto: Peter Wagemans

Naomi Van Den Broeck – Belgisch kampioene 400m – 51″73

“Dit jaar heb ik een sabbatsjaar genomen van mijn studie Geneeskunde in Noorwegen, en ik merk het aan mijn resultaten op de piste. Als ik mijn studie weer oppak moet ik stage lopen in Noorwegen. Ik dacht niet aan de EK-limiet. Maar omdat ik er zo dichtbij zat, zal ik dit op de weg terug naar huis niet zo snel uit mijn hoofd krijgen. Het is geweldig om mijn titel na vorig jaar op deze manier te kunnen verlengen.”

Helena Ponette – zilver 400m – 51″93

“Deze tijd had ik helemaal niet verwacht. Ik had vooraf gehoopt op een bronzen medaille en een tijd onder de 53 seconden. Nu haal ik onverwachts zilver voor Camille Laus en loop ik een heel snelle tijd. Ik ben heel moe en ga deze prestatie vieren met een chocomelk. Woensdag start ik op de meeting in Luik.”

Ben Broeders – Belgisch kampioen polsstokspringen – 5m75

“Ik ben heel tevreden. Op deze prestatie kan ik verder teren voor het WK in Eugene. Ik was vanaf de eerste poging de enige in de wedstrijd. Zo kon ik rustig op mijn eigen tempo de wedstrijd afwerken en moest ik niet te veel springen. Ik ben ook blij met het kampioenschapsrecord. 5m90 zat er vandaag niet in, maar ik hoop dat dit er de volgende weken uitkomt. In Eugene wil ik eerst vooral in de finale geraken.”

Tibo De Smet – Belgisch kampioen 800m – 1’45″32

“Ik kwam vooral met de ambitie om hier vandaag te winnen. Vorige week liep ik nog een goede wedstrijd, dus het zat er wel aan te komen. Dat ik 12 honderdsten boven het WK-limiet zit, is spijtig, maar de focus ligt nu vooral op het EK in München.”

Foto: Peter Wagemans

Kobe Vleminckx – Belgisch kampioen 100m – 10″25

“Ik kwam hier vandaag om te winnen en dat is mij ook gelukt. De weersomstandigheden waren goed. Ik vind het ook een goede keuze van de organisatie dat we langs beide kanten van de piste kunnen lopen. Mijn goede prestatie is ook te danken aan het weerwerk van Ward Merckx. Op basis van mijn trainingen had ik wel een tijd rond de 10”20 verwacht. In ideale weersomstandigheden kan ik zelfs nog naar een tijd lopen van 10”19 of sneller. Mijn hoofddoel is nu vooral het EK in München op de 100m en in tweede instantie de 4x100m.”