Het Noorse wonderkind Jakob Ingebrigtsen heeft het indoor-WR op de 1500m verpulverd. Ingebrigtsen was oppermachtig in het Franse Liévin. De 21-jarige atleet stoomde naar een chrono van 3’30″60. Hij verwees zo het WR van de Ethiopiër Samuel Tefera naar de prullenmand. Ingebrigtsen is de eerste man ooit die indoor onder 3’31 duikt. 

Jakob Ingebrigtsen heeft nog maar eens bewezen wat voor een uitzonderlijke atleet hij wel is. Op de World Indoor Tour Gold-meeting in het Franse Liévin maakte de Noor jacht op het WR in zaal op de 1500m. Na perfect haaswerk van de Fransman Julian Ranc en de Amerikaan Erik Sowinski mocht Ingebrigtsen de laatste 500m voor zijn rekening nemen. De 21-jarige Noor verhoogde het tempo en ging voorbij de Wavelight die het WR aangaf. In de slotronde stoomde hij, gesteund door een uitzinnig publiek, naar een waanzinnige chrono van 3’30″62, ruim een seconde onder zijn eigen Europees record, maar vooral beter dan het WR van Samuel Tefera (3’31″04).

Ingebrigtsen is de eerste man ooit die in zaal onder 3’31 duikt. Tefera zag zijn WR als sneeuw voor de zon smelten. De Ethiopiër kon zowat 1200m aanklampen, maar moest vervolgens het hoofd buigen voor een ontketende Ingebrigtsen, die overigens zijn eerste WR bij de senioren behaalde. Ismael Debjani kreeg een uitgelezen kans om zijn BR aan te scherpen, maar de Belgische recordhouder kwam in de problemen bij de start en moest er de brui aan geven. Hij komt straks naar alle waarschijnlijkheid aan de start van de 2.000m of 3.000m.