Nafi Thiam zal komend indoorseizoen niet in actie komen. De tweevoudige olympische kampioene op de zevenkamp hervatte begin november haar trainingen. Door de late heropstart van die trainingen heeft Thiam onder meer nog geen springnummers getest op training. De focus van de atlete ligt komende zomer in Eugene, waar ze voor de tweede keer wereldkampioen wil worden op de zevenkamp. Dat meldt Le Soir. Aangezien Thiam past voor het indoorseizoen is Noor Vidts wél al zeker van haar plaatsje op het WK indoor in Belgrado.

Tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam laat het indoorseizoen schieten. Dat meldt haar trainer Roger Lespagnard in de krant Le Soir. Thiam hervatte na een lange rustperiode haar trainingen pas begin november. “Nafi had nood aan een lang herstel na de Spelen in Tokio. Ze beschikt momenteel niet over een vormpeil om wedstrijden af te werken. Op training ligt de focus voorlopig op lopen en kracht. Tot nu toe heeft ze geen enkele springtraining afgewerkt, noch met een kogel gestoten. Het heeft geen zin om overhaast te werken”, aldus Lespagnard.

Thiam zal dus net zoals in 2019, toen weliswaar door een kuitblessure, niet in actie komen in zaal. Geen onlogische keuze, aangezien de meerkampster komende zomer op jacht gaat naar een tweede wereldtitel op de zevenkamp. Het management van Thiam deelde intussen mee dat er nog geen definitieve beslissing is genomen met betrekking tot het indoorseizoen. De vraag rijst ook al wat de plannen van Thiam zijn op het EK in München. Een combinatie van ver-en hoogspringen zou tot de mogelijkheden behoren op dat EK in openlucht. De 27-jarige atlete is de uittredende Europese kampioene op de zevenkamp. Als Thiam niet in actie komt tijdens het indoorseizoen is er alvast goed nieuws voor Noor Vidts. De vierde van de Spelen is namelijk rechtstreeks zeker van een ticket naar het WK indoor in Belgrado omdat ze door het wegvallen van Thiam deel uitmaakt van de top vijf performers in 2021 (één per land). Tenzij de olympische kampioene alsnog naar Belgrado trekt midden maart.