Cynthia Bolingo moet haar comeback uitstellen door achillespeesproblemen. De Belgische recordhoudster op de 400m in zaal én in open lucht zou normaal gezien komende vrijdag aantreden in het Duitse Karlsruhe, maar een zeurende achillespees beslist daar anders over. Bolingo kende in het verleden al vaker problemen met de achillespees en wil geen onnodige risico’s nemen.

Géén Cynthia Bolingo op de World Indoor Tour Meeting in het Duitse Karlsruhe van komende vrijdag. Bolingo sukkelt namelijk met haar achillespees, een probleem waardoor ze in 2019 bijna een jaar aan de kant stond. “Het indoorseizoen komt dichter en dichter. Na een aantal goede trainingen in Abidjan (Ivoorkust waar ze op stage ging met haar trainingsgroep, red.) moet ik helaas mijn terugkeer uitstellen door problemen aan mijn achillespees. Ik wil méér dan ooit voorzichtig zijn, aangezien ik geleerd heb uit mijn fouten in het verleden. Alles is onder controle dankzij mijn medisch team dat er alles aan doet om mij zo goed mogelijk te verzorgen. Ik blijf gemotiveerd en vastberaden voor wat volgt”, aldus Bolingo in een post op Instagram. “Weet er iemand een plaats waar ik gezonde achillespezen kan vinden”, voegde de 29-jarige atlete grappend toe.

Vorig jaar moest Bolingo vroegtijdig Tokio verlaten nadat ze zich op het olympische trainingskamp van het Belgische team aan de hamstring had geblesseerd. Komende vrijdag zou dus haar eerste wedstrijd worden sinds de zware domper op de Spelen. De snelste Belgische atlete ooit op de 400m kan wel in alle rust toeleven naar het WK in zaal met de Belgian Cheetahs. Dat team is namelijk al zeker van deelname aan het WK in Belgrado van midden maart.

https://www.instagram.com/p/CZMseTis-ig/