Het EK veldlopen in Dublin kan nu al rekenen op een wel héél grote naam aan de start. Olympisch 1500m-kampioen Jakob Ingebrigtsen heeft namelijk zijn deelname bevestigd aan de seniorencross op het EK veldlopen in Dublin. Zijn oudere broer, Filip, verschijnt ook aan de start op 12 december.

European Athletics mag zich in de handen wrijven, want niemand minder dan de Noor Jakob Ingebrigtsen zal op 12 december meestrijden voor zijn eerste Europese seniorentitel in het veld. De Noor trekt in het gezelschap van zijn broer Filip naar het Ierse Fingal, op een boogscheut van de hoofdstad Dublin.

Voor Jakob, de olympische kampioen op de 1500m, wordt het zijn allereerste EK veldlopen bij de senioren. Tussen 2016 en 2019 won hij maar liefst vier keer in de juniorencategorie. Filip Ingebrigtsen is ook geen onbekende, aangezien hij onze landgenoot Isaac Kimeli van de Europese titel hield in het Nederlandse Tilburg in 2018. Naast de Ingebrigtsens wordt het in Dublin ook uitkijken naar de Fransman Jimmy Gressier, die een hattrick scoorde bij de beloften tussen 2017 en 2019 en nu op zoek gaat naar een eerste medaille bij de senioren. Op de Belgische EK-selectie is het tot morgen wachten.