Bashir Abdi blijft niet bij de pakken zitten. De bronzen medaillewinnaar op de marathon van de Olympische Spelen in Tokio verschijnt eind oktober aan de start van de Rotterdam Marathon. Abdi hoopt op Nederlandse bodem het Europees record (2u04:16) aan te vallen. De 32-jarige atleet van RCG is de tweede Europeaan op de ranglijst aller tijden. Komende zondag test Abdi alvast de benen tijdens de Great North Run. 

De honger van Bashir Abdi is na zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio duidelijk nog niet gestild. De organisatie van de NN Marathon Rotterdam heeft Abdi namelijk aangekondigd als één van de eerste topnamen op de affiche van de 40ste editie. Onze landgenoot wil op 24 oktober bij onze noorderburen jagen op het Europees record van Kaan Kigen Ozbilen (2u04:16). “Rotterdam is voor mij dé stad van de marathon. Er ligt een snel parcours en de organisatie is altijd top. Bovendien voelt ‘Rotterdam’ voor mij als een thuiswedstrijd. Dat heb ik nergens anders. Als ergens het Europese record voor mij haalbaar is, dan is het hier, maar ik zal er wel mijn uiterste best voor moeten doen”, aldus Abdi.

Abdi heeft met 2u04:49 de op één na snelste tijd ooit door een Europeaan achter zijn naam staan. Zelf geeft de specialist op de marathon aan dat hij voldoende hersteld is van Tokio. Na de Great North Run van komende zondag hoopt hij meer te weten over zijn huidig vormpeil. “Ik ben al redelijk goed hersteld van de Spelen. Zondag loop ik in Engeland de Great North Run, een halve marathon, en weet ik meer over waar ik sta. Als voorbereiding op de marathon van Rotterdam ga ik in elk geval daarna op trainingsstage naar Font Romeu”, voegt Abdi, die in 2018 een turbulent marathondebuut maakte in Rotterdam, toe.