Ilana Hanssens heeft zich op het EK voor junioren probleemloos verzekerd van de halve finales op de 400m horden. In de tweede van vier reeksen legde de hordeloopster van ASVO beslag op de tweede stek in een degelijke 59″83. Hanssens kon in de laatste rechte lijn haar krachten sparen en kan morgen een gooi doen naar een finaleplaats. Morgenochtend moet ze ook aan de bak met het team op de 4x400m.

De ochtendsessie van de tweede dag op het EK voor junioren was niet al te best begonnen voor ons land. Ilana Hanssens bracht daar echter verandering in tijdens de reeksen op de 400m horden. Tijdens haar internationaal debuut liep de atlete van ASVO een meer dan degelijke race in de tweede van vier reeksen op de lage horden. Hanssens moest alleen de Zweedse Granat voor zich dulden en finishte knap als tweede in 59″83. In de slotmeters bolde onze landgenote duidelijk uit, waardoor het afwachten wordt wat ze morgen waard is tijdens de halve finales.

“Het ging heel vlot. In de laatste rechte lijn kon ik relaxen. Ik was meer ontspannen dan ik zelf had verwacht. Vooraf beschouwde ik het als een gewone wedstrijd, zodat er geen sprak was van extra spanning. Na de laatste horde heb ik niet alles gegeven. De tijd is oké, zeker gezien het feit dat ik niet voluit ga. Morgen is het grote doel natuurlijk om de finale te geraken, al zijn er ook de reeksen van de 4x400m. Ik heb mijn eerste doel behaald, dus hoef mezelf geen grote druk op te leggen”, aldus de atlete na afloop van haar debuut op internationaal niveau.