Ruben Verheyden heeft op het EK voor beloften in Tallinn voor een onwaarschijnlijke stunt gezorgd. Verheyden sprintte in een hoogstaande 1500m-finale naar het goud na een waanzinnige eindsprint. Met 3’40″03 hield hij de Spanjaard Garcia en Portugees Nader achter zich. Thomas Vanoppen legde beslag op de zevende stek. Ons land heeft zo alvast twee medailles beet op het EK. Later vandaag kunnen de Belgen nog in de prijzen vallen.

De Belgen blijven het voortreffelijk doen op het EK voor beloften in Tallinn. In de finale van de 1500m werd het uitkijken naar het Belgische duo met Thomas Vanoppen en Ruben Verheyden. Vanoppen nam in de aanvangsfase het intitiatief. Verheyden nestelde zich op zijn beurt in het pak. Vanoppen ging van de kop af en raakte vervolgens ingesloten. Bij het ingaan van de slotronde bevonden beide Belgen zich echter nog altijd in een kansrijke positie. Vanoppen probeerde langs de koord op te rukken, maar raakte ingesloten. Verheyden ging buitenom en stoomde naar de leiding met nog ruim 200m voor de boeg.

De atleet van EA sprintte de ziel uit zijn lijf en knalde naar een bijzonder onverwachte gouden plak in een stevige 3’40″03. De Spanjaard Garcia en Portugees Nader volgden acht en 55 honderdsten op de plaatsen twee en drie. Vanoppen finishte op amper een ruime seconde van zijn landgenoot als zevende in 3’41″06. Verheyden volgt Pieter-Jan Hannes op die acht jaar geleden in Tampere Europees kampioen werd bij de beloften.