Kobe Vleminckx heeft zich rechtstreeks verzekerd van de halve finales van de 60m op het EK indoor. Vleminckx snelde in de zevende van negen reeksen op de kortste sprintafstand naar de tweede stek in 6″67. Joris Van Gool, brons op het vorige EK in zaal, maakte een valse start in diezelfde reeks en mocht dus snel zijn koffers pakken. Gaylord Kuba Di-Vita stelde niet teleur met een degelijke 6″76, slechts één honderdste boven zijn PR. Kuba Di-Vita ging sterk van start, maar kreeg in de tweede wedstrijdhelft zijn concurrenten over zich.

Kobe Vleminckx heeft zich zoals verwacht kunnen plaatsen voor de halve finales van de 60m op het EK indoor. Vleminckx verscheen aan de start van de zesde van negen reeksen. In die reeks ook onze noorderbuur Joris Van Gool, al zorgde die voor een valse start. De bronzen medaillewinnaar van Glasgow in 2019 moest dus meteen de piste verlaten. Vervolgens maakte ook een Roemeen een valste start, maar hij kreeg wel respijt. Vleminckx, die in de aanloop naar het EK geen wedstrijden kon afwerken met hamstringproblemen, trok er zich niks van aan. De vice-Europese kampioen op de 200m bij beloften ging sterk van start en bolde uit naar de tweede stek in 6″67, zijn tweede chrono ooit. In de halve finales rond 14u moet onze landgenoot wel richting 6″60 om kans te maken op de finale. Onze landgenoot was goed voor de 12de tijd van alle atleten in de reeksen, dus wie weet wat straks kan.

Gaylord Kuba Di-Vita presteerde op niveau in de zesde van negen reeksen. Kuba Di-Vita was goed voor 7″76 na een stevige start. Hij bleef zo één honderdste boven zijn PR, maar voor de halve finales was minstens 7″70 nodig op basis van de verliezende tijden. Kevin Kranz lijkt de favoriet te gaan worden met een stevige 6″61 in de negende en laatste reeks. Ook de Italiaan Marcell Jacobs gaf een sterke indruk met 6″59.