Geen Kobe Vleminckx komende zondag op de tweede VAL-micromeeting. Vleminckx benaderde de EK-limiet op 60m tot op twee duizendsten afgelopen zaterdag, maar blesseerde zich tijdens die race aan de hamstring. Daardoor staat de 22-jarige spurtbom van LYRA enkele weken aan de kant. Vleminckx richt zijn blik op het BK indoor en hoopt alsnog naar het EK af te zakken, waar hij mits een evenaring van zijn PR op een finale mikt. 

Kobe Vleminckx begon aan 2021 met een kanonstart. De sprinter van LYRA verpulverde namelijk zijn PR op 60m op de VAL-micromeeting in zaal en bleef met 6″65 slechts één honderdste boven de EK-limiet van 6″64. Achteraf bleek dat het verschil met de gevraagde tijd om naar Polen af te zakken slechts twee duizendsten van een seconde bedroeg. Er was echter ook minder nieuws, aangezien de Belgische kampioen op de 100m zich blesseerde aan de hamstring. Een doktersbezoek bracht een verrekking en kleine spierscheur aan het licht. Daardoor moet de sprinter verstek geven voor de komende micromeeting en de IFAM Indoor. Vleminckx gelooft echter dat hij mits een goede revalidatie in staat is om op het einde van het indoorseizoen opnieuw wedstrijdfit te zijn.

“Ik ben deels schuldig aan het euvel, aangezien ik voelde dat ik héél goed weg was en vervolgens geforceerd heb. Daardoor is er iets in mijn hamstring geschoten. Een doktersbezoek heeft uitgewezen dat ik een kleine scheur heb die achter een grotere verrekking zit. In principe zou ik maximaal vier weken aan de kant staan, maar de bedoeling is wel om explosief werk te behouden, uiteraard zonder de hamstring te belasten. Stabiliteit en kracht in het bovenlichaam blijven dan ook op de planning staan, net zoals trainingen voor het been dat niet getroffen is. Ik hoop rond het BK (21 februari; red.) opnieuw wedstrijdfit te zijn, aangezien ik maar wat graag naar het EK in Torun wil. Op de micromeeting heb ik getoond dat ik potentieel heb, aangezien er nog ruimte voor verbetering was. Mits een evenaring van mijn PR moet ik zeker in staat zijn om de finale te halen op de 60m”, aldus Vleminckx, de vierde performer aller tijden op 60m in eigen land, die de moed er duidelijk inhoudt.

Een deliberatie voor het EK indoor lijkt overigens niet uitgesloten, aangezien Vleminckx voorlopig de tiende Europeaan van het moment is dankzij dat nieuwe PR van 6″65. Het feit dat vice-Europese kampioen bij de beloften op 200m slechts twee duizendsten van de gevraagde 6″64 bleef, zal daarin ook een rol spelen.