Komende zaterdag staat in de Gentse Topsporthal de tweede micromeeting in zaal van de Vlaamse Atletiekliga gepland. Dé grootste naam is zonder twijfel Nafi Thiam, die op de 60m horden het gezelschap krijgt van specialiste Eline Berings. Daarnaast maken Rani Rosius, Tim Van de Velde en Noor Vidts hun opwachting op de micromeeting, die achter gesloten deuren plaatsvindt. 

Na een geslaagde eerste micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) krijgt een select groepje atleten komende zaterdag opnieuw de kans om op eigen bodem in actie te komen. De grootste naam is zonder twijfel olympisch kampioene Nafi Thiam die op de hoge horden het gezelschap krijgt van Eline Berings en belofte Angel Agwazie. Berings was afgelopen zondag goed voor 8″22 in het Duitse Düsseldorf en jaagt in Gent op de EK-limiet van 8″10. Op de 60m maakt Rani Rosius opnieuw haar opwachting. De atlete van AVT was vorige week goed voor 7″33 en moet nog vijf honderdsten sneller gaan, wil ze een ticket bemachtigen voor het EK in Torun. Rosius mag concurrentie verwachten van Imke Vervaet en Justine Goossens.

Op de 400m is Belgisch kampioen in openlucht Christian Iguacel van de partij net zoals Alexander Doom en Dylan Owusu. Bij de vrouwen treden Hanne MaudensLiefde Schoemaker en Paulien Couckuyt aan. Camille Laus stond oorspronkelijk ook op de inschrijvingslijst, maar geeft de voorkeur aan een meeting in Metz. Meerkampers Niels Pittomvils en Noor Vidts maken gebruik van de micromeeting om een micromeerkamp af te werken. Pittomvils neemt deel aan de 60m, het kogelstoten en het polsstokspringen. Vidts test haar benen in de zandbak, het kogelstoten en de 200m.

Daarnaast staan er komend weekend ook enkele wedstrijden in het buitenland gepland. Zo trekken hordelopers Anne Zagré en Michael Obasuyi naar Berlijn om een gooi te doen naar een EK-ticket. Zaterdag komen in het Franse Metz onder meer Robin HendrixEliott Crestan en Robin Vanderbemden in actie.