Na Dylan en Kevin Borlée zet ook sprinter Kobe Vleminckx vroegtijdig een punt achter zijn zomerseizoen. Vleminckx, die op het BK AC nog goed was voor de winst op de 100m, is al even op de sukkel met de aanhechting van de hamstring aan de knie. De atleet van LYRA wil geen risico’s nemen met het oog op komend jaar en ziet zo onder meer een deelname aan de AG Memorial Van Damme door zijn vingers glippen. 

Kobe Vleminckx hoopte na een een stage in Frankrijk midden juli te knallen op de 100m en 200m. De vice-Europese kampioen op die laatste afstand kreeg echter af te rekenen met klachten aan de aanhechting van de ‘Biceps Femoris’ (hamstring) aan de knie. Eerder dit jaar was de atleet al behandeld voor die klachten. Het was pas na afloop van de 200m op de Brussels Grand Prix dat de pijn opnieuw kwam opsteken. Daardoor liet Vleminckx de 200m voor wat het was met het oog op het BK AC, waar hij de nationale titel op de 100m behaalde. Het kwaad was echter geschied, want afgelopen weekend kreeg de atleet in Lokeren en Tilburg te veel last aan de pees die hem al maanden parten speelt.

“Op het BK viel het al bij al nog mee, maar dit weekend kon ik gewoonweg niet doorlopen vanwege de pijn. Een echo heeft een grote vochtophoping aangetoond op de pees, wat ook kan wijzen op kleine scheurtjes. Mijn medische omkadering heeft me dan ook aangewezen om beter nu te stoppen met het zomerseizoen met het oog op komende jaar. In principe moet ik eind september de oude zijn om te beginnen aan de opbouw naar het winterseizoen”, aldus een strijdvaardige Vleminckx, die wel de AG Memorial Van Damme op 4 september zal missen.