Karsten Warholm heeft op de Diamond League in Stockholm zijn eigen ER op de 400m horden aangescherpt tot 46″87. De Noorse wereldkampioen bleef zo amper negen honderdsten boven het WR van Kevin Young. Warholm maakte op de laatste horde een foutje dat hem mogelijk het WR kostte. Bij de vrouwen snelde Femke Bol naar haar eerste zege in de Diamond League in 54″68.

Als Karsten Warholm aan de start van een 400m met hindernissen verschijnt, dan weet je dat het onwaarschijnlijk hard gaat. Dat bewees de Noor nogmaals door vanuit de buitenbaan op de Diamond League in Stockholm naar een verbetering van zijn tweede prestatie aller tijden te snellen. Warholm vloog werkelijk uit zijn startblokken en bokste als een bezetene op tegen de wind. In de laatste rechte lijn maakte de tweevoudige wereldkampioen een mogelijk duur foutje door de slothorde aan te tikken. De klok wees echter 46″87 aan, amper negen honderdsten boven het WR én vijf honderdsten beter dan het ER van Warholm zelf. De Noor is de eerste atleet ooit die twee keer onder 47 seconden weet te duiken op de lage horden.

Bij de vrouwen was Femke Bol opnieuw ijzersterk. De 20-jarige Nederlandse dook onder 55 seconden ondanks de winderige omstandigheden en bleef zo de Oekraïense Anna Ryzhykova en de Noorse Amalie Iuel voor. Hieronder kan u een reactie van beste performer op de lage horden in 2020 bekijken.