Kevin Borlée zal net zoals zijn jongere broer Dylan niet meer in actie komen tijdens het huidige zomerseizoen. Borlée liep afgelopen weekend op het BK AC een spierscheur aan de hamstring op. Daardoor zal de Belgian Tornado vier à zes weken buiten strijd zijn. Kevin zou normaliter in het gezelschap van zijn broers deelnemen aan de AG Memorial Van Damme.

Het zit de familie Borlée niet mee. Een week nadat Dylan Borlée tijdens de Brussels Grand Prix een scheur in de hamstring opliep, kreeg Kevin Borlée met een gelijkaardig probleem te maken. in de 100m-finale van het BK AC kwam hij molenwiekend als derde over de finish nadat hij naar eigen zeggen een technische fout had gemaakt. Borlée kermde het uit van de pijn en moest de piste in een rolstoel verlaten. Het verdict was een spierscheur van vier centimeter in zijn hamstring.

Het betekent dus een vroegtijdig einde van zijn zomerseizoen, aangezien de 32-jarige atleet vier à zes weken buiten strijd zal zijn. Jonathan Borlée kreeg in diezelfde 100m-finale op het BK af te rekenen met een kramp, waardoor hij niet voluit kon gaan. Hij verschijnt de komende weken wel nog aan de start van wedstrijden, met als hoogtepunt de AG Memorial Van Damme op 4 september. De tweelingbroer van Kevin zal dus op ander gezelschap moeten rekenen dan de aangekondigde onderlinge strijd binnen de familie Borlée.