Het Nederlandse NN Running Team organiseert op 6 en 7 juni een virtuele aflossingsmarathon. Het event, ‘MA RA TH ON’ biedt lopers wereldwijd een kans om samen in actie te komen met grote sterren zoals Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Joshua Cheptegei én onze eigen Bashir Abdi. Het team wil zo #RUNASONE promoten: loop alleen, maar in een team.

Het NN Running Team wordt eveneens getroffen door de coronacrisis, maar volgend weekend slaan de leden van het team de handen in elkaar voor een unieke, virtuele aflossingsmarathon. Iedereen kan teams van vier lopers vormen, of toegevoegd worden aan een team, waarbij elke deelnemer 10,5 kilometer aflegt. Een digitale rangschikking zorgt voor de oplijsting van de totaaltijden. Er zullen ook atleten van het marathonteam aan willekeurige teams worden toegevoegd.

Eliud Kipchoge, de kapitein van het team is er verheugd over het project en kijkt uit naar zijn deelname aan de eerste ‘MA RA TH ON’. “Samen met mijn teamgenoten verheugen we ons enorm op dit prachtige initiatief. Afgelopen periode was bijzonder waarin wij als atleten onze plannen moesten bijstellen.  We kijken allemaal uit naar een positieve toekomst en ik denk dat dit een geweldige eerste stap in die richting is. Marathon is een sport waarbij topatleten en recreanten eigenlijk allemaal in dezelfde race racen. Het is wat onze sport uniek maakt en ik vind de essentie hiervan mooi. Het maakt niet uit of je voor- of achteraan loopt. Wij zijn een wereldwijd lopende familie. Ik ben erg enthousiast om aan te kunnen sluiten bij iemands team. We kunnen samen hetzelfde doel nastreven. Daarna delen we samen verhalen, zoals we dat normaal gesproken zouden doen na een race.”

“Het event zorgt ervoor dat we wereldwijde positiviteit kunnen uitstralen, doordat mensen overal ter wereld kunnen deelnemen aan deze race en een gezamenlijk doel hebben om naar uit te kijken. Omdat alle deelnemers de wedstrijd individueel volbrengen, maar gezamenlijk een teamresultaat behalen, kunnen we een evenement organiseren zonder mensen fysiek samen te brengen. Hopelijk kunnen we op deze manier wel de verbinding tot stand brengen tussen hardlopers over de hele wereld. In deze moeilijke tijden willen we graag dat mensen gezonde keuzes maken en hardlopen is er daar één van”, voegt Jos Hermens, de grote man achter het team toe.

De Nederlandse en Belgische teams kunnen bovendien kans maken op een bijzondere teamgenoot aangezien de twee snelste mannen van de lage landen, Abdi Nageeye en Bashir Abdi, ‘verloot’ worden via een wedstrijd van Runner’s World. 

Meer info over de ‘MA RA TH ON’ kan u hier vinden.