Ook de Atletencommissie van World Athletics, waar onze landgenoot Kevin Borlée deel van uitmaakt, heeft gereageerd op het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio. De commissie, met onder meer Renaud Lavillenie, Valerie Adams en Katerina Stefanidi als leden, gelooft dat de beslissing van het IOC niet alleen duidelijkheid schept voor atleten, maar er ook voor zorgt dat de focus ligt op het aanpakken van de globale crisis door het coronavirus.

“We begrijpen dat veel vragen onbeantwoord blijven en de komende tijd zullen we nauw samenwerken met World Athletics en andere atletengroepen in onze sport om zoveel mogelijk van die vragen te beantwoorden. Daarom zijn we al volop bezig met het bekijken van mogelijke competities deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten. Verder hopen we ook deel uit te maken van de evaluatie van het kwalificatiesysteem voor de Spelen. We verzekeren dat we de bezorgdheid van de atleten in acht nemen met het oog op mogelijke wijzigingen”, klinkt het in een persbericht.

“In deze tijden vragen we atleten om de maatregelen van de overheden te volgen door thuis te blijven en aan social distancing to doen om je eigen gezondheid en die van anderen veilig te stellen. Samen kunnen we een deel uitmaken van de oplossing van dit probleem, weliswaar wanneer de tijd rijp is om onze sport als inspiratie te laten doen voor de rest van de wereld. Weet dat alle atleten bij ons terecht kunnen met vragen of zorgen. Wij zij hier om te luisteren naar jullie. Hopelijk zien we elkaar snel terug op een atletiekpiste. Wees veilig en blijf thuis”, besloot de Atletencommissie.