De inschrijvingslijst voor het BK AC in zaal van komende zondag is gepubliceerd. Grote namen zoals pakweg Nafi Thiam, Camille Laus en Robin Hendrix zakken zondag voor hun eerste indoorwedstrijd van het seizoen af naar Gent. Een aantal atleten kunnen op het BK overigens op luxehazen rekenen, met het oog op een hoge score voor de wereldranking.

Drie atleten mikken zondag op toptijden om zo een prestatie neer te zetten die hen veel punten kan opleveren om zich te kwalificeren via de wereldranking voor de Olympische Spelen in Tokio. Elise Vanderelst, vorige week dinsdag goed voor de derde prestatie aller tijden op 1500m, kan rekenen op de steun van de Keniaanse Fancy Cherono. De hazen van Stijn Baeten en Robin Hendrix op respectievelijk de 1500m en 3.000m zijn echter straffer. Baeten, die gisteren knap debuteerde met 3’41″20, kan rekenen op niemand minder dan Isaac Kimeli. Hendrix mag profiteren van de diensten van zijn Franse trainingsmakker Hugo Hay.

Anne ZagréPhilip Milanov, Ismael Debjani en Ben Broeders zijn op papier de grote afwezigen in de Topsporthal. Broeders krijgt zaterdag echter een uitgelezen kans in Glasgow om zich opnieuw met de absolute wereldtop te meten. Kersvers wereldrecordhouder Armand Duplantis springt ook in Schotland. Ook Debjani opteert voor Glasgow.

U kan de deelnemers van het BK indoor hier raadplegen.

Later deze week volgt uiteraard een uitgebreide voorbeschouwing van het BK in zaal.