Het mannenteam van OEH heeft voor de zesde opeenvolgende keer de Structabo CrossCup Relays gewonnen. Isaac Kimeli, Hugo Hay en Robin Hendrix werden nooit echt bedreigd. Kimeli gaf de stok in het gezelschap van 800m-specialist Pieter Sisk door. Vervolgens was het aan de Fransman Hay om te debuteren in de CrossCup. Hij liet zich niet van de wijs brengen en gaf vlot de stok door aan slotloper Hendrix. Hendrix maakte het makkelijk af voor de teams van DCLA en RFCL.

Isaac Kimeli nam eerder verrassend de eerste 1.500 meter voor zijn rekening op de Relays. Kimeli, die op het WK in Doha ook bewees op de kortere afstanden goed uit de voeten te kunnen, liet zijn snelle benen opnieuw spreken. Hij wisselde voor zijn club OEH als eerste af met Hugo Hay. De jonge Pieter Sisk (DCLA) maakte echter ook indruk door quasi gelijktijdig met Kimeli hun tweede loper op pad te sturen. Seraing deed dankzij Tarik Moukrime nog mee voor de strijd om het podium, maar viel in het laatste wedstrijddeel stevig terug. Ondanks de vechtlust van John Heymans kon Hay zijn belager toch van zich afschudden. De Fransman kwam goed voor de dag en diepte de voorsprong stevig uit waardoor OEH al vroeg in de wedstrijd quasi zegezeker was. Heymans deed het echter meer dan behoorlijk en hield knap stand op plaats twee. Verderop probeerden Jeroen D’hoedt (CABW) en Lucas Da Silva (RFCL) dichterbij te komen.

Hay stuurde uiteindelijk Robin Hendrix, die ook van de partij was op het WK in Doha, met ruime voorsprong op pad. Hendrix zat in een luxepositie en moest zich niet echt forceren. Hij hield het tempo hoog en kwam 4.300 meter later afgetekend als eerste over de finish in 26″53. De zesde opeenvolgende overwinning voor OEH was zo een feit.

Voor de overige podiumplaatsen werd het een stuk spannender. Guillaume Grimard (DCLA) moest een aanstormende Soufiane Bouchikhi (RFCL) en Dorian Boulvin (CABW) proberen af te houden. Bouchikhi had al heel wat atleten opgeraapt en had zicht op Grimard. De voorsprong werd langzaam maar zeker iets kleiner, maar de man van DCLA hield verrassend goed stand. DCLA mocht zo tegen alle verwachtingen in als tweede het podium op met een tijd van 27″36. Bouchikhi hielp zijn club RFCL aan een derde plaats in 27″40. Boulvin viel met CABW net naast het podium. Michaël Somers werd met zijn club LYRA nog knap vijfde.