De halve finales van de 400 meter horden vormden het eindstation voor Hanne Claes op het WK in Doha. De pupil van Jacques Borlée klokte een seizoensbeste, maar dat bleek onvoldoende voor een plaats bij de beste acht. Met een twaalfde plaats in de totaalstand kon Claes echter niet ontevreden zijn. “Mijn seizoen met een seizoensbeste kunnen afsluiten is mooi. De finale was helaas te hoog gegrepen, maar ik hoop die stap naar de top acht volgend jaar te zetten”, zei Claes voor de camera.

Dankzij de Belgian Cheetahs heeft de hordeloopster echter nog een mooi vooruitzicht. Individueel lukte het niet, maar in groep mikt Claes nog op die felbegeerde finaleplaats en het bijhorende olympisch ticket. Hoe Claes zich in die finale wilt knokken en hoe ze haar race van vandaag beleefd heeft, kan u hierboven beluisteren.