Hanne Claes heeft zich tijdens de Meeting Estival in Brussel verzekerd van het WK in Doha. Claes legde haar baanronde met horden af in 55″92. Voor het WK in Doha wordt exact 56″00 gevraagd. Ook Julien Watrin en de broers Kevin en Dylan Borlée kwamen in Brussel in actie.

Hanne Claes heeft goede herinneringen aan 10 augustus. Vorig jaar werd ze namelijk op die dag vierde in de finale van de 400m horden op het EK in Berlijn. Vandaag verzekerde Claes zich tijdens haar tweede wedstrijd na een trainingsstage in Valbonne van een individuele deelname aan het WK in Doha. Met de Belgian Cheetahs is Claes op papier ook al zeker van een deelname aan het WK. De omstandigheden in Brussel waren niet optimaal, aangezien er een felle wind blies. Dat deerde de atlete niet. De komende weken de opent Claes de jacht op haar PR van 55″20. De 28-jarige atlete zal zo ongetwijfeld in de buurt van het BR van Ann Mercken (54″95) komen. Nenah De Coninck lijkt ook terug van weggeweest. De Gentse atlete liep naar 58″56.

“Op training ging het al heel goed, dus het was gewoon wachten op een goede wedstrijd. Met tegenstand is er absoluut meer mogelijk. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om vandaag al de limiet te lopen, zeker gezien de wind. Qua horden verliep het vlotjes, tot de laatste rechte lijn. Qua pasritme heb ik opnieuw een sprong gemaakt. Vorige week was ik nog te vermoeid door mijn stage, waardoor het in Bern niet het resultaat werd waarop ik had gehoopt (57″66; red.). De komende weken kom ik normaal gezien in actie in een wedstrijd in Zweden, gevolgd door de Brussels Grand Prix, het BK en de AG Memorial Van Damme. Ik wil realistisch zijn met het oog op Doha. De finale lijkt te hoog gegrepen, maar met een sterke prestatie in de halve finales zal ik zeker tevreden zijn”, aldus Claes na afloop.

Kevin en Dylan Borlée verschenen ook aan de start in Brussel. Dylan haalde het in de 400m van zijn broer in 46″60. Kevin liep naar 47″02, zijn eerste chrono boven 47 seconden sinds 2007. Belgian Tornado Julien Watrin nam de 400m horden voor zijn rekening en finishte na 52″50.