Sally Pearson, voormalig wereldkampioene en regerend Olympisch kampioene op de 100m horden, stapt definitief af van de plannen om het seizoen te beginnen op de 200m. De Australische hoopt wel, met een vergelijkbare seizoensopbouw, het succesrecept van haar roemrijke 2011 te herhalen.

Afgelopen weken zoemde het van de geruchten dat de Australische Sally Pearson op de nationale kampioenschappen zou aantreden op de halve baanronde. Naast de 100m vlak en de 100m met horden had Pearson zo meteen een druk seizoensbegin.

In 2011, het jaar waar ze wereldkampioene werd, opende Pearson haar zomerseizoen echter op dezelfde manier. Ze werd toen zelfs landskampioene op de drie sprintnummers. Dit jaar zou een uitstapje naar de 200m er allicht niet bij zijn voor Pearson, die op de 60m horden zilver haalde op de voorbije WK indoor. “Ik denk niet dat ik op dit moment fit genoeg ben om alle drie te afstanden aan te kunnen”, klonk Pearson gisteren.”Ik zou graag herhalen wat ik in 2011 deed, maar op dit moment ben ik er nog niet klaar voor.”