De CrossCup Relays gaan voortaan niet langer in Gent, maar in Berlare door. Het veldloopseizoen gaat er dus een heel klein beetje anders uitzien, met een openingsmanche van de CrossCup aan het Donkmeer in plaats van aan de Blaarmeersen.

De aanleiding van de verhuis uit Gent is een dubbele boeking in de omgeving van de Blaarmeersen, maar organisator Jos Van Roy bekijkt het positief. “Op de dag van de Relays, 27 oktober, gaat ook de marathon van Gent door”, legt Van Roy uit. “We wilden in Oost-Vlaanderen blijven en stuitten op een prachtige locatie in Berlare. Het parcours wordt heel overzichtelijk voor de supporters en er is zodanig veel plaats dat het gedrum aan de startlijn van de Relays tot de verleden tijd behoort.”

De Relays verhuizen niet zomaar eenmalig naar Berlare, maar voor onbepaalde duur. “De organisatie vraagt heel wat inspanningen van de provincie en de gemeente. Dat kan je niet verantwoorden voor één wedstrijd. We maken er een meerjarenproject van, en de nieuwe locatie biedt zo veel mogelijkheden dat onze verhuis uiteindelijk op een positief verhaal uitdraait. Het parcours zal er met veel grasstroken en een stuk over het strand redelijk gelijkaardig uitzien als in Gent.”

Voor het overige blijft de Crosscup er in 2019-2020 hetzelfde uitzien:

27/10 Relays Berlare
10/11 Mol
24/11 Roeselare
19/1 Hannuit (LBFA-kampioenschap)
9/2 Rotselaar (KVV)
23/2 Brussel (BK)